Complete juridische dienstverlening voor ondernemers en ondernemingen. Nationaal en internationaal, maar op z’n Rotterdams.
Toegankelijk, flexibel en snel.

Wij


George Lobé
Senior partner

Wolfgang Sakulin
Advocaat

Wilfred Veldstra
Senior partner

Dojera Wahid-Manusama
Advocaat

George Lobé

“Wat is er typerender voor Rotterdam dan een schip in de haven. En als het dan ook nog ‘Rotterdam’ heet… Onze bakermat met een mentaliteit die ik omarm.”

George Lobé

Adviseren boven procederen

Geboren en getogen Rotterdammer. Van Zuid. Handen uit de mouwen. Nieuwsgierig. Fascinatie voor ondernemen en daarom ook zelf ondernemer geworden. Focus op ondernemingsrecht en insolventierecht. Adviseren waar het kan, procederen als het nodig is.

Mensenwerk en vakinhoud

Staat naast z’n klanten. Ze noemen hem toegankelijk, betrouwbaar en betrokken. Zelf ziet hij dat als heel normaal. “Degelijk werk is de basis. Het is een combinatie van mensenwerk en vakinhoud.” Loopt graag voor de troepen uit. Niet zo gek, als hardloper. Ooit was het basketbalveld zijn domein, nu het asfalt rond Rotterdam. Van het NK op de baan tot de marathon van Rotterdam.
Wolfgang Sakulin

“CS vind ik een architectonisch hoogtepunt van het nieuwe Rotterdam. Mooi, zo direct gelegen naast het Groot Handelsgebouw, een icoon van de wederopbouw. Ik doe veel internationale zaken en dan is CS vaak m’n vertrekpunt. Letterlijk dan. Bij terugkomst is het m’n toegang tot de stad. Beeldbepalend.”

Wolfgang Sakulin

Complex, graag

Oorspronkelijk uit Oostenrijk, maar voor de liefde in Nederland gebleven. Koos na twee jaar bij het Joegoslavië Tribunaal en een studie mensenrechten, om te promoveren op het vlak van mediarecht en intellectueel eigendom. Daar ligt z’n hart. Zeker als het complex is en ook nog een raakvlak met technologie heeft.

Knopen doorhakken voor de lange termijn

Is net zo zorgvuldig in z’n procedures als in de relatie met zijn opdrachtgevers. “Zekerheid put je uit het juridische vak, maar in de praktijk komt het aan op goede communicatie. Oplossingen moeten ook op de lange termijn werken. Knopen moet je doorhakken, maar je moet niet te snel kiezen voor de korte klap.” Wolfgang reist graag met zijn gezin naar ‘ongebruikelijke’ vakantielanden: Armenië, Georgië, Mongolië… en hij zou graag wat meer tijd hebben om het kitesurfen weer wat actiever op te pakken.
Wilfred Veldstra

“De Markthal symboliseert hoe ik tegen m’n werk aankijk. Een samensmelting van technisch vakmanschap en creativiteit, met steeds een uniek resultaat. Met verbeelding als uitgangspunt. Over grenzen heen kijken.”

Wilfred Veldstra

Muziek, bouw en recht

Oprechte aandacht. Twee kernwoorden in zijn werk. Begon in de muziek, om daarna al snel in de bouwwereld zelfstandig aan de slag te gaan in restauratiewerk. En ’s avonds de studie rechten. Alle drie de disciplines zijn gebleven, de muziek als hobby. Naast ondernemingsrecht gespecialiseerd in internationaal en nationaal bouwrecht. Stond mede aan de wieg van de internationale kantorengroep Legal Netlink Alliance. Is adviseur van politici en bestuurder in zakelijke en maatschappelijke organisaties. Geeft post-academische masterclasses aan bouwprofessionals.

Preventief acteren

Iemand die zijn cliënten diepgaand wil kennen, van werkkeet tot boardroom. Wordt vaak in de vroegste fase van planvorming betrokken. De menselijke maat en relatie staat voorop, ook in grote concerns. “Preventief acteren”. “Creatief in oplossingen met respect voor alle betrokkenen”. “Procedures voorkomen”. Vreet zich in, in de sector en markten van zijn cliënten. Marktkennis als rechtsgebied noemt hij dat met een glimlach. Evenals in zijn jazzband of achter zijn fornuis: techniek en creativiteit kunnen niet zonder elkaar.
Dojera Wahid-Manusama

“Ik voel me niet alleen een wereldburger. In mij zijn vele windstreken verenigd. Een beetje hetzelfde als het Wereldmuseum. Ik kom er vaak en voel er me thuis. De wereld is mijn podium; ook in mijn werk.”

Dojera Wahid-Manusama

Detective

‘Karakter’ van Bordewijk bracht haar ooit op het idee om advocaat te worden. Sinds die tijd is dat haar passie. Tijdens haar middelbare schooltijd werkte ze al bij een detectivebureau. Inmiddels is dat ondernemingsrecht in de meest brede zin, met arbeidsrecht als focus. Maar ook voor mediation draait ze haar hand niet om.

Internationaal

Nieuwsgierig, betrokken met een voorliefde voor internationale zaken, al dan niet in samenwerking met de collega’s van Legal Netlink Alliance. Altijd op zoek naar de beste oplossing en dat kan ook zijn om soms zo snel en voordelig mogelijk de boel af te handelen. Al meer dan 25 jaar advocaat. Trots erop dat haar allereerste cliënt dat nog steeds is.